A lenyűgöző LEGO®-s építmények visszatérnek Keszthelyre – Kockabarátok kiállítás a LIDL-ben!

Mindig lenyűgöztek a hatalmas LEGO®-s szobrok, élethűen megalkotott miniatűr városok, száguldó, irányítható LEGO® vonatok, vagy a kockákból megépített autó, repülőgép, tank és egyéb modellek? Összekötnéd a bevásárlást egy klassz családi élménnyel, amitől újra vidámnak látják az őszt a srácok a sulikezdés után? Akkor jegyezd fel: Keszthely, LIDL Sopron utca 43., október 13-22. (szombat-hétfő)! Ugyanis visszatér a Kockabarátok kiállítása a városba, hogy tengernyi lego kocka segítségével mosolyt csaljon mindenki arcára, akit lenyűgöznek az apró kockák és a hatalmas építmények! Több mint 30 téma tavaly nem látott újdonságokkal – köztük a legnagyobb magyar LEGO® csatahajóval, 3 játszóház, fotósarok, rajzsarok, irányítható járművek, LEGO® vásár, egy tekintélyes családi háznyi területen: 1200 négyzetméteren! A többiről a folytatásban! 😉

Tengernyi LEGO® kocka, hatalmas családi élmény – kiállítás egyedi építményekből, lenyűgöző LEGO®-s gyűjteményekből, vadonatúj építményekkel!

10 napon keresztül (majdnem) minden a LEGO®-ról szól majd Keszthelyen a Sopron utcai LIDL emeletén (mert természetesen alatta vásárolni is tudsz majd továbbra is 🙂 ) : a Kockabarátok kiállítói közössége ugyanis ismét visszatér, és idén sincs más célunk, mint hogy meghódítsuk a szíveket látványos LEGO építményeinkkel, irányítható LEGO® vonatainkkal, óriásdaruinkkal, mozgó LEGO® gépezeteinkkel, modellautóinkkal és haditechnikai összeállításainkkal, ötletes gépezeteinkkel. Plusz olyan terepasztalokkal, ahol a Csillagok Háborúja világától kezdve a kalózhajókon át Indina Jones vagy a Gyűrűk Ura kalandjaiig minden megelevenedik.

Visszatérnek a jeggyel ingyenes játszóházaink és a Kockabarátok kvíz esetében ismét nyerhettek a jó válaszokkal LEGO®-s nyereményeket. De számtalan olyan felfedezni való is vár rátok, amit eddig még nem próbálhattatok vagy nem láthattatok. Lássuk részletesen!

Milyen, jeggyel ingyenes programok várják a kicsiket és nagyokat a kiállítási témák mellett?
  • Lesz LEGO®-s és LEGO® DUPLO®-s játszóházunk, valamint kocka-játszóházunk is a helyszínen.
  • Várni fog rátok még két építőfal;
  • Irányítható hullámvasút és négy asztalnyi irányítható vonat;
  • Egy óriás csatahajó mozgatható lövegtornyokkal;
  • Lesz vadonatúj LEGO®-s társasjáték, rajzolósarok és fotófal is;
  • De visszatérnek LEGO®-s óriás daruink, interaktív installációnk is, ahol újra tiétek lehet az irányítás

A kiállítási témákról:

Új & visszatérő látogatóként is csupa élmény: 30+ téma – ezek közül 19 teljesen új, 8 megújult

Ami teljesen új:

Megismerheted Róma világhódító történelmi világát, a Castle várakat, lovagokat felvonultató középkori életképeit, a Forma1 száguldó autóit, a Star Wars teljesen új összeállításait, ahol lépegetők, lázadók és megannyi csillaghajó csap össze egymással. Az újdonságok között a Szellemirtók űzik a természetfelettit az ágyúikkal, de láthatod még az Indiana Jones filmek, a Lego filmek, a Gyűrűk Ura trilógia és a Scoobydoo sorozat ismert jeleneteit épp úgy, mint a Brickheadz, Ninjago, Farm, Monster, Vikingek, vagy épp a Fabuland témák érdességeit is.

Elhozzuk neked Magyarország két legnagyobb LEGO® csatahajóját is!

Bizony, kibővült haditechnikai anyagunkban ott lesz az SMS Szent István élethű mása is. A majd 100 ezer elemből álló gépszörny lövegtornyai mozgathatóak, hossza 3,5 méter; plusz megnézheted a német Scharnhorst hasonlóan gigantikus mását is – tényleg nem érdemes kihagyni! A témához kapcsolódóan láthatóak lesznek még tengeralattjárók, tankok, lövegek, repülők és más gépesített harcjárművek is, szóval ha szereted ezt a világot, biztosan nem lesz okod a csalódásra.

Amit átépítettünk tavaly óta:

Western asztalunk összeállítása, a LEGO®-s városi téma a City összeállításai, a Szuperhősös témánk, valamint a DUPLO®, Friends, kalózok és a vidámpark témaköre.

Az aktuális teljes témalista:

Star Wars, City, Friends, Duplo, Fabuland, Technic, Western, Kalózok, Verdák, Monster, Spongyabob, Scoobydoo, Vonatok, Brickheadz, Space, Gyűrűk Ura, Szuperhősök, Ninjago, Chima, Batman movie, Lego movie, Ninjago movie, Haditechnika, Repülők, Hajók, Vikingek, Castle, Vidámpark, Modellautók, Indiana Jones, Szellemírtók, Egyiptom, Róma, Építkezés, Farm, Forma1, Tengerpart, Ipar.

Nézz be korábbi kiállításainkra! 

A nagyoknak is élmény: interaktív látnivalók, mérnöki megoldások


  • Irányítsd, mozgasd!

    Bizony, a Kockabarátok lenyűgöző LEGO® alkotásokat felvonultató kiállításán többre van lehetőséged látogatóként a passzív nézelődésnél. A kiállítási darabokat ugyan nem szedheted szét, de van egy pneumatikus asztalunk, ahol pumpák segítségével elmés LEGO® gépezetek felett vehetitek át barátaiddal, családoddal az irányítást. Ugyanígy LEGO® óriásdaruinknak is parancsolhattok, amikkel tereptárgyakat kell biztonságosan célba juttatni. A kiállításon irányíthatsz még LEGO® vonatot és lövegtornyokat is, sőt a játszóházban is bármikor leülhettek egy kis közös építésre. Plusz, most is ott lesznek TECHNIK® alkotásaink, amelyeken keresztül kőkemény mérnöki megoldásokba leshetsz bele kicsiben: fogaskerekek, tárcsa fogaskerekek, differenciálművek, tengelyek, kardáncsuklók, gömbcsuklók, elektromotorok, pneumatikus rendszerek, aktuátorok, dugattyús „makettmotorok”, programozható egységek, különböző szenzorok és még megannyi elképesztő alkatrész biztosítja a téma szerelmeseinek a felfedeznivalókat.

Játékos tudomány testközelből: LEGO®-s kiállítások óvodai- iskolai csoportoknak

A LEGO® egy alkotó, kreatív időtöltés, ami számtalan készséget is fejleszt használata során. Ráadásul könnyedén használhatjuk interaktív taneszközként is, ha jó kiállítási témát választunk a csoporttal. Történelem, irodalom, számítástechnika, építészet, találmányok – mind megtalálhatóak a Kockabarátok kiállítási asztalain, Keszthelyen is.

Kiállítói közösségünk örömmel kalauzol végig óvodás, iskolás csoportokat is kiállításunk látnivalóin, interaktív gépezetein és elmés mérnöki megoldásain, amihez csoportvezetőt is adunk.

Ezek a látogatások előre egyeztetett időpontokban, beosztás mentén zajlanak, hogy elkerüljük a tumultust, a gyerekek elkeveredését több csoport találkozásakor. A tökéletes kiállításélményért, ha csoporttal érkeznél, mindenképpen vedd fel velünk előzetesen a kapcsolatot. TELEFONSZÁM A BEJELENTKEZÉSHEZ: +36307739233

Csoportoknak hétköznap is nyitva 10:00-14:00 között.

 

LEGO® börzézz velünk

A kiállítás ideje alatt LEGO® alkatrészvásárt is tartunk. Itt olyan kiegészítők, építmények közül válogathatsz, amelyekre kiállítói közösségünk alkotóinak nem volt szüksége terepasztalaik, életképeik elkészítése során. A figurákat, kiegészítőket, építményeket fix áron vásárolhatod meg, a további alkatrészeket pedig kilós alapon.

Mi vár rád pontosan?

Alkatrészek, figurák, növények, állatok, járművek, zászlók, LEGO® ékszerek, LEGO® kulcstartók, alaplapok.

Várjuk vendégépítők jelentkezését!

Kiállítói csapatunkkal egyik célunk, hogy minél szélesebb körrel oszthassuk meg az építés iránti szenvedélyünket. Ehhez szeretnénk helyben más LEGO® építőknek is teret biztosítani kiállításunkon, így mind a látogatóink, mind csapatunk megismerkedhet a helyi tehetségek saját munkáival.

Ha egyedi alkotásod vagy gyűjteményed szívesen megmutatnád egy kiállítás keretén belül, akkor nálunk a helyed!

Jelentkezni névvel, építmény képével, leírásával szeptember 28-ig lehet a kiallito@kockabaratok.hu címen.

Fiatal LEGO® építőmester vagy? Mutasd meg a világnak!

Az idei évben is várjuk a fiatal LEGO® építők pályaműveit építői pályázatunkra, akik most két korcsoportban mérhetik össze a tudásukat.

Korcsoportok, jelentkezési részletek az alábbi szövegdobozban.


Elérhetőség, nyitva tartás, jegyárak

Kiállítás időpontja: 2018. október 13-22.

Kiállítás helyszíne: LIDL, Keszthely, Sopron utca 43. (Sopron utca-Csapás út sarok)

Nyitvatartás:

SZ-V 9:00-19:00
H-P 14:00-19:00

Jegyárak:

Gyermek/nyugdíjas: 900ft
Felnőtt: 1100ft
Családi: 3600ft (4fő)
Bérlet gyermek/nyugdíjas/felnőtt: 2500ft
3 év alatt ingyenes
Iskolai csoportnak 500ft/fő (minimum 10fő, kísérő tanároknak ingyenes)
Bejelentkezés szükséges: +36307739233
Csoportoknak hétköznap is nyitva 10:00-14:00 között.

Hogyan nevezhetsz az építői pályázatra?

Nevezni a neveddel, egy a pályaműről készített rövid leírás társaságában beküldött fotóval tudsz az epito@kockabaratok.hu e-mail címen. Beküldési határidő október 5.

Korcsoportok:
3-6 év között,

7-14 év között

Rendezvényplakát:

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük