Tengernyi LEGO® kocka, hatalmas családi élmény – kiállítás lenyűgöző építményekkel a keszthelyi LIDL-ben

Tavaly megannyi családnak, kicsi és nagy látogatónknak varázsoltunk őszinte mosolyt az arcára interaktív LEGO-s® játékainkkal, élethű modelljeinkkel és klassz gyűjteményeinkkel Keszthelyen. Ha rajongó lettél, vagy lemaradtál, érdemes beírnod a következő napokat a naptárába: szeptember 23. – október 1. között újra ott leszünk a városban. Lesznek a kiállítótérben nagy visszatérőink is, mint óriási csatahajónk, de megannyi soha nem látott, vadonatúj építménnyel (Minecraft, Róma, Gyűrűk ura) vagy épp teljesen átalakított terepasztallal (például vadnyugat, vikingek) készültünk számodra. Ismét a Sopron utca és a Csapás út sarkán található LIDL áruház emeletét fogjuk birtokba venni.

A LEGO®-s építmények visszatérnek!

Kilenc napra újra Keszthelyre látogatunk, hogy látványos LEGO® építményeinkkel, irányítható LEGO® vonatainkkal, órásdaruinkkal, mozgó LEGO® gépezeteinkkel, modellautóinkkal és haditechnikai összeállításainkkal meghódítsuk az építés szerelmeseinek szívét. Lesznek ismét jeggyel ingyenes játszóházaink a kisebbek örömére, de TECHNIC alkotásainknak és képzett építőinknek hála, a játékos tudomány szerelmeseként sem kell csalódnod. Az egyszerű gépek csigáitól egészen a gőzmozdonyok titkaiig kalauzolunk látogatónkként, kitérve a fizika vagy épp a mechanika alapvetéseire. Persze, szigorúan szórakoztató formában! 🙂

Ismét lesz Kockabarátok kvíz, ahol a helyes megoldások idén is LEGO® nyereményeket érhetnek. Tanító- és óvónéniknek pedig egy külön jó hír, nemcsak érdekes témákkal, de rutinos csoportvezetőkkel és tárlatvezetéssel várunk mindenkit a helyszínen!

 • Mit láthatsz a Sopron utca és a Csapás út sarkán található LIDL emeletén?

  A legkisebbeket színes, vidám LEGO® DUPLO® asztalokkal várjuk, míg nagyobbak végignézhetik a LEGO® város épületeit, kifürkészhetik a vasúti pályák mozgó vonatainak technikáit. Láthatsz kidolgozott modellautókat, repülőket is a helyszínen, de ott lesznek katonai járműveink is (a hatalmas német Scharnhorst hadihajó többméteres mása, egy U-boot, tankok és még rengeteg egyéb izgalmas építmény), ha a haditechnika iránt érdeklődnél.

Nézz be korábbi kiállításainkra! 

Tavaly már voltál?

Ugyan, szinte minden témánkat megújítottuk azóta!

Szerencsére jó kiállítóként imádunk építeni, így vagy átalakítjuk a már a meglévő alkotásainkat, vagy teljesen újra cseréljük azokat. Nem lesz ez másként Keszthelyen se, ahol egész pontosan 13 új és 5 egészében megújult téma vár rád látogatónkként.

Az új összeállítások között találod a Minecraft kockavilágát, Róma gályáit, a Gyűrűk ura orkokkal hadakozó tündéit és lovagjait, vérszomjas kalózainkat, de ide tartoznak még a Mocsárvilágos, a Tengeri világos, a Friends-es, valamint új városi, TECHNIK légi és Star Wars®-os építményeink is.

Az átalakított összeállításokban a viking sárkányhajókat és azok fosztogató csapatait veheted szemügyre, de megújítottuk az építkezések világát és vadnyugati terepasztalunkat is.

Ha érdekelnek a sarkvidékek vagy épp a világűr kutatóinak kalandos mindennapjai, akkor két visszatérő kiállítási anyag, az Arctic és Space darabjaival fedezheted fel ezeket.

Oldj meg fejtörőket LEGO® ajándékokért!

Keszthelyen is lesz Kockabarátok kvíz, amihez a lapokat munkatársainktól kérhetitek el a helyszínen. Ezeken a kiállítási anyagokhoz kapcsolódó kérdéseket tettünk fel, a válaszokat az asztalokat körbejárva találhatjátok meg. A lapokat kitöltve várjuk vissza, azok, akik minden kérdésre jól válaszolnak, ezúttal is részt vesznek sorsolásunkon, ahol kisebb LEGO® ajándékok találnak majd új tulajdonosokra. A sorsolásra a kiállítás után kerül sor, az eredményekről Facebook-oldalunkon olvashatsz majd.

 

Mi mindennel várunk még?


 • Irányítsd, mozgasd!

  Bizony, a Kockabarátok lenyűgöző LEGO® alkotásokat felvonultató kiállításán többre van lehetőséged látogatóként a passzív nézelődésnél. A kiállítási darabokat ugyan nem szedheted szét, de van egy pneumatikus asztalunk, ahol pumpák segítségével elmés LEGO® gépezetek felett vehetitek át barátaiddal, családoddal az irányítást. Ugyanígy LEGO® óriásdaruinknak is parancsolhattok, amivel tereptárgyakat kell biztonságosan célba juttatni. A kiállításon irányíthatsz még LEGO® vonatot is, plusz a játszóházban is bármikor leülhettek egy kis közös építésre.

  A helyszínen az idei évben lesz rajzolósarok és építőfal is, így mindegy, hány évesek a csemeték, mindenki megtalálja a számára ideális elfoglaltságot a nap folyamán.

 • Ügyes gépek, a miniatűr építészet titkai: TECHNIC

  Egy kockabarátok kiállításon nemcsak szórakoztató témákkal, játszóházakkal találkozhatsz, hanem kőkemény mérnöki munkákkal is, amiket TECHNIK alkotásaink képviselnek.

  Az idén 40 éves téma érdekessége, hogy rengeteg – valóságból átvett – mechanizmussal operál. Fogaskerekek, tárcsa fogaskerekek, differenciálművek, tengelyek, kardáncsuklók, gömbcsuklók, elektromotorok, pneumatikus rendszerek, aktuátorok, dugattyús „makettmotorok”, programozható egységek, különböző szenzorok és még megannyi elképesztő alkatrész biztosítják az építmények funkcióit. Ha a fizika érdekel, vagy nagyobb gépezetek működését értenéd meg kicsiben, egyaránt tökéletes program. Ráadásul a helyszínen előad, kérdezheted TECHNIK építőnket, is, aki több mint 20 éve foglalkozik a témával.

Játékos tudomány testközelből: LEGO®-s kiállítások óvodai- iskolai csoportoknak

A LEGO® egy alkotó, kreatív időtöltés, ami számtalan készséget is fejleszt használata során. Ráadásul könnyedén használhatjuk interaktív taneszközként is, ha jó kiállítási témát választunk a csoporttal. Történelem, irodalom, számítástechnika, építészet, találmányok – mind megtalálhatóak a Kockabarátok kiállítási asztalain, Keszthelyen is.

Kiállítói közösségünk örömmel kalauzol végig óvodás, iskolás csoportokat is kiállításunk látnivalóin, interaktív gépezetein és elmés mérnöki megoldásain, amihez csoportvezetőt is adunk.

Ezek a látogatások előre egyeztetett időpontokban, beosztás mentén zajlanak, hogy elkerüljük a tumultust, a gyerekek elkeveredését több csoport találkozásakor. A tökéletes kiállításélményért, ha csoporttal érkeznél, mindenképpen vedd fel velünk előzetesen a kapcsolatot e-mail címünkön!

Tanuljatok játszva és lepjétek meg magatokat ajándékokkal!

Évkezdő, keszthelyi kiállításunkon érdemes csoportosan kilátogatnotok, ugyanis óvodáknak, iskoláknak is készültünk egy kis meglepetéssel.

Annak az ovinak, ahonnét a legtöbb csemete látogat el hozzánk, odaajándékozzuk egyik plexivitrines LEGO® DUPLO® interaktív kiállítási anyagunkat. Míg az az iskola, ahonnét a legtöbb diák érkezik az idei évben 100 ajándék jegyet kap jövő évi, 2018-as kiállításunkra a városban.

 

LEGO® börzézz velünk

A kiállítás ideje alatt LEGO® alkatrészvásárt tartunk. Itt olyan kiegészítők, építmények közül válogathatsz, amelyekre kiállítói közösségünk alkotóinak nem volt szüksége terepasztalaik, életképeik elkészítése során. A figurákat, kiegészítőket, építményeket fix áron vásárolhatod meg, a további alkatrészeket pedig kilós alapon.

Fiatal LEGO® építőmester vagy? Mutasd meg a világnak!

Az idei évben is várjuk a fiatal, LEGO® építők pályaműveit építői pályázatunkra, akik 4 csoportban mérhetik össze kreativitásukat. Korcsoportonként a legjobb 3 munkáit bemutatjuk, illetve az elismeréshez jár egy ingyenes családi jegy, valamint egy LEGO® ajándék is.

Korcsoportok, jelentkezési részletek az alábbi szövegdobozban.

Elérhetőség, nyitva tartás, jegyárak

Kiállítás időpontja: 2017. szeptember 23. – október 1.

Kiállítás helyszíne: LIDL, Keszthely, Sopron utca 43. (Sopron utca-Csapás út sarok)

Nyitvatartás: H-P: 14:00-20:00 Szo-V: 10:00-20:00

Jegyárak:
Napi: Gyermek: 800 Ft I Felnőtt: 1000 Ft I Családi : 3200 Ft (4 fő)
9 napos: Gyermek: 2400 Ft I Felnőtt: 3000 Ft I Családi: 9000 Ft (4 fő)

Óvodai, iskolai csoportoknak:
400 Ft / fő (minimum 10 fő esetén)
Kísérőknek ingyenes!
Bejelentkezés: 06307739233

Hogyan nevezhetsz az építői pályázatra?

Nevezni a neveddel, egy a pályaműről készített rövid leírás társaságában beküldött fotóval tudsz az info@kockabaratok.hu e-mail címen.

Korcsoportok:
5 éves korig
6-10 év között
11-14 év között
14 év felett

A rendezvény hivatalos plakátja:

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük