Nyárváró, vagány LEGO®-s kalandok Szolnokon, kicsiknek és nagyoknak

Úgy tűnik, idén a tavaszi jó idő érdeklődés hiányában elmaradt, de a Kockabarátok csapatánál egy percig sem csüggedünk. Nyárváró kiállítással érkezünk Szolnokra május 12-21. között, ahol megannyi hatalmas LEGO® építményünkkel, irányítható LEGO® vonatokkal, óriásdarukkal, mozgó LEGO® gépezetekkel és élethű modellekkel kínálunk látványos és tapintható kalandokat az egész családnak. TECHNIC alkotásainknak és képzett építőinknek hála, a játékos tudomány szerelmesei sem csalódnak majd a kiállítótérben. Az egyszerű gépek csigáitól egészen a gőzmozdonyok titkaiig kalauzoljuk a látogatókat, kitérve a fizika vagy épp a mechanika alapvetéseire is. Szigorúan szórakoztató formában! 🙂 Természetesen, a kötetlen játéknak is meglesz a helye a kiállításon: most is lesznek a jeggyel ingyenes játszóházaink és Kockabarátok kvíz. Utóbbiban a helyes megoldások LEGO® nyereményeket érhetnek. Tanító- és óvó néniknek pedig külön jó hír, hogy nemcsak érdekes témákkal, de rutinos csoportvezetőkkel és tárlatvezetéssel is várunk mindenkit a helyszínen!

Kiállítás látványos LEGO® gyűjteményekkel, lenyűgöző építményekkel: ez a Kockabarátok kiállítás

A Kockabarátok csapatával apró kockákból építünk hatalmas élményeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kiállításainkon ezt az egyedülálló kikapcsolódási formát – ami bárkit képes megajándékozni az alkotás örömével – szeretnénk közelebb vinni a családokhoz, érdeklődőkhöz. Ezt a jó társaság és a lenyűgöző építmények segítségével valósítjuk meg.

 • Hogy mit láthatsz nálunk, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban?

  A legkisebbeket színes, vidám LEGO®DUPLO® asztalokkal várjuk, míg a nagyobbak végignézhetik a LEGO® város épületeit, kifürkészhetik a vasúti pályák mozgó vonatainak technikáit. Láthatsz kidolgozott modellautókatis a helyszínen, de ott lesznek katonai járműveink is a haditechnika iránt érdeklődőknek. A történelmi témáknál Rómás és a Castle készletek középkori összeállításai várnak a látogatókra, míg , de elmerülhettek a tengeri világok látnivalóiban is.

 • Lesznek vadonatúj, máshol még nem látott összeállításaink is:

  Mocsárvilág és Vidámpark, de a korábbi asztalainkat is szinte mind megújítottuk. Plusz, megannyi, interaktív játékkal is készültünk.

 • És még jó néhány kedvenc:

  A további népszerű témák közül Star Wars®-os, a vadnyugat kalandjait testközelbe hozó Western® és a világűr ismeretlenébe vezető Space anyagokat vehetsz szemügyre.

Nézz be korábbi kiállításainkra! 

Mi mindennel várunk még?


 • Mindent a szemnek és csak nem sokkal kevesebbet a kéznek!

  Bizony, a Kockabarátok lenyűgöző LEGO® alkotásokat felvonultató kiállításán többre van lehetőségetek látogatóként a passzív nézelődésnél. Ugyan a kiállítási darabokat nem szedhetitek szét, de van egy pneumatikus asztalunk, ahol pumpák segítségével elmés LEGO® gépezetek felett vehetitek át az irányítást. Ugyanígy LEGO® óriásdaruinknak is parancsolhattok, amikkel tereptárgyakat kell biztonságosan célba juttatni. A kiállításon irányíthatsz még LEGO® vonatot is, plusz a játszóházban is bármikor leülhettek egy kis közös építésre.

 • Ügyes gépek, a miniatűr építészet titkai: TECHNIC

  Egy Kockabarátok kiállításon nemcsak szórakoztató témákkal, játszóházakkal találkozhatsz, hanem kőkemény mérnöki munkákkal is, amiket TECHNIK alkotásaink képviselnek.

  Az idén 40 éves téma érdekessége, hogy rengeteg – valóságból átvett – mechanizmussal operál. Fogaskerekek, tárcsa fogaskerekek, differenciálművek, tengelyek, kardáncsuklók, gömbcsuklók, elektromotorok, pneumatikus rendszerek, aktuátorok, dugattyús „makett” motorok, programozható egységek, különböző szenzorok és még megannyi elképesztő alkatrész biztosítják az építmények működését. Tökéletes program, ha a érdekel a fizika vagy nagyobb gépezetek működését értenéd meg kicsiben. Ráadásul a helyszínen előad TECHNIK építőnk is, aki több mint 20 éve foglalkozik a témával – neki a kérdéseidet is felteheted.

 • Játékos tudomány testközelből: LEGO®-s kiállítások óvodai és iskolai csoportoknak

  A LEGO® egy alkotó, kreatív időtöltés, ami számtalan készséget fejleszt. Ráadásul könnyedén használhatjuk interaktív taneszközként is, ha jó kiállítási témát választunk a csoporttal. Történelem, irodalom, számítástechnika, építészet, találmányok – mind megtalálhatóak a Kockabarátok kiállítási asztalain, Szolnokon is.

  Kiállítói közösségünk örömmel kalauzol végig óvodás, iskolás csoportokat is kiállításunk látnivalóin, interaktív gépezetein és elmés mérnöki megoldásain. Ehhez csoportvezetőt is biztosítunk.

  Ezek a látogatások előre egyeztetett időpontokban, beosztás mentén zajlanak, hogy elkerüljük a tumultust, a gyerekek elkeveredését több csoport találkozásakor. A tökéletes kiállításélményért, ha csoporttal érkeznél, mindenképpen vedd fel velünk előzetesen a kapcsolatot e-mail címünkön! Köszönjük!

Oldj meg fejtörőket LEGO® ajándékokért!

Szolnokon is lesz Kockabarátok kvíz, amihez a lapokat munkatársainktól kérhetitek el a helyszínen. Ezeken a kiállítási anyagokhoz kapcsolódó kérdéseket tettünk fel, a válaszokat az asztalokat körbejárva találhatjátok meg. A lapokat kitöltve várjuk vissza. Azok, akik minden kérdésre jól válaszolnak, ezúttal is részt vesznek sorsolásunkon, ahol kisebb LEGO® ajándékok találnak majd új tulajdonosokra. A sorsolásra a kiállítás után kerül sor, az eredményekről Facebook-oldalunkon olvashatsz majd.

LEGO® börzézz velünk

A kiállítás ideje alatt az Agóra Átriumban LEGO® alkatrészvásárt tartunk. Itt olyan kiegészítők, építmények közül válogathatsz, amelyekre kiállítói közösségünk alkotóinak nem volt szüksége terepasztalaik, életképeik elkészítése során. A figurákat, kiegészítőket, építményeket fix áron vásárolhatod meg, a további alkatrészeket pedig kilós alapon.

Miért klassz dolog ez?

Ha csak néhány kiegészítőre vagy figurára van szükséged a téma kapcsán, amin dolgozol, akkor nem kell komplett készleteket megvásárolnod, hanem konkrétan megveheted, amire szükséged van. Ehhez egy nagyszabású készletből válogathatsz.

Szülőként ugyanezért szuper egy ilyen börze: ha csak egy-egy kis emléket szeretnél vásárolni költséges, nagy meglepetés helyett, nálunk megtalálod, amit keresel!

 • A kiállíts a Multitérben lesz.
 • LEGO® foglalkoztató: ZEN-E Szoba (hétvégén 10-16 óra)
 • Börze: Agóra Átrium

Nyitvatartás, elérhetőség

Kiállítás időpontja: 2017. május 12-21.

Kiállítás helyszíne: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Szolnok

5000 Szolnok, Hild János tér 1.

Nyitvatartás: hétfő-péntek: 10-18 óra szombat-vasárnap: 10-16 óra

Jegyárak:

Napi –  Gyermek/Nyugdíjas: 600 Ft

Családi – 1900 Ft (4 fő)

Felnőtt – 700 Ft

Csoportos – 500 Ft

10 fő felett kísérő pedagógusnak ingyenes

3 év alatt ingyenes

Facebook esemény:

A rendezvény hivatalos plakátja:


0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük