LEGO® varázs fanatikusoknak – üdv a Creator® univerzumában!

Mi történne, ha fognánk a hagyományos építőkockákat, feldobnánk őket egy rakat spéci elemmel, innovatív megoldással, végeredményként pedig hatalmas, vitrinbe kívánkozó, többszintes épületeket kapnál, de olyanokat, amikre ha ránézel, bele akarsz költözni? Valami ilyen játszódhatott le a LEGO® kreatívjainak fejében, mikor idestova 17 éve életre hívták a Creator® vonalat, mellyel tapasztalt építők tömegeit tették ismét gyermekké. Ez alól a Kockabarátok tagjai sem kivételek, ráadásul épp most bővítjük meglévő témánkat, ezzel párhuzamosan pedig olyan interaktív fejlesztést hajtunk végre, aminek garantáltan örülni fogsz.

A legkisebb óriás

A Creator® a LEGO® univerzum egyik legifjabb, mondhatni még kiskorú vonala. Mindössze 17 éve, 2001-ben indult, és a LEGO® építőelemeinek gerincét képező Systems elemeire támaszkodva egy kreatívabb csapást követett, mely a játszhatóság helyett a konstruktumra helyezte a hangsúlyt. A Creator® szettek tipikusan építményeket – épületeket, bérházakat -, járműveket – sport- és teherautókat -, valamint különféle lényeket – dínókat és pókokat – rejtenek. Járművei az 1986-ban életre hívott és 1999-ig folytatott Model Team járgányainak folytatásaként voltak felfoghatók, melyek a hagyományosnál nagyobb méretarányban készültek.

A Creator® a figurák terén is eltérést mutat a hagyományos LEGO® vonal egyéb témáihoz képest: dacára annak, hogy a régebbi témák a jól ismert minifigurák méretarányában készültek, a szettek nem tartalmaztak apró LEGO® emberkéket egészen 2011-ig. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen figuramentes lett volna a Creator, csak éppen megvolt neki a saját spéci vonala a 4+ Figure® képében, mely a megszokottnál nagyobb, részletgazdagabb és realisztikusabb alakokkal bővítette a kockauniverzumot. A különleges bábuk első képviselőivel – Tinával és Max-szel – 2004-ben találkozhattál.

A LEGO® fejlesztői idővel speciális elemekkel kezdték ellátni a Creator® témáit, olyan kockák és egyéb alkatrészek tűntek fel benne, melyeket azért alkottak meg, hogy segítségükkel még kreatívabban lehessen építeni.

 

Vödörből dínót

A 2006-os év újabb változást jelentett a Creator® háza táján: ekkor olvadt bele ugyanis a Basic és FreeStyle nyomdokain mozgó, a System elemeit használó Designer®-vonal. Ezzel együtt a Designer X-Pod® altémája is a Creator® részévé vált, mely a kevés, mintegy félszáz elemből összeépíthető modellekről, többek között dinoszauruszokról, tengeri lényekről, óriáspókokról, sárkányokról és szörnyekről volt ismert. A Creator® régi szettjeit, melyek leginkább egy vödörnyi építőkockából és hozott anyagként a hozzájuk kellő kreativitásból álltak, a Creative Building® kategóriába sorolták, mely 2009-ben a DUPLO® altémájaként, Bricks and More-ként folytatta pályafutását.

A Creator® szettjeinek összetettségét nagyban befolyásolja a méret. A kisebb modellek gyakran a legalapvetőbb építőkockákból állnak össze, míg a nagyobbaknál speciális elemeket is találsz a dobozban, összeállításuk pedig a szokványostól eltérő, emelt szintű építési technikát kíván meg.

 

A LEGO® fanatikusok csemegéje

A szettek zöme 3 az 1-ben típusú, azaz a mellékelt építőanyagokból három különböző modellt tudsz kihozni, ehhez pedig csupán más-más építési metódust kell alkalmaznod. Abban, hogy mit hogyan alkothatsz meg az elemekből, összeszerelési útmutatók segítenek.

A Creator® nagy újítása volt a 2007-ben bevezetett Modular Buildings® vonal, mely rengeteg LEGO® barát szívét dobogtatta meg hatalmas, rendkívül részletgazdag és egymással összeépíthető épületeivel. Ezt az irányt a LEGO® célzottan az idősebb, felnőtt rajongók számára alkotta meg. Ezt az árak is érzékeltetik: egy-egy szett mintegy 150 dollárért – jelen árfolyam mellett megközelítőleg 40 ezer forintért – megy, de vannak ennél jóval drágább építmények is.

Erre tett még rá egy lapáttal a 2012-ben bevezetett Creator® altéma, az Expert®, mely mostanáig hét témával örvendeztette meg a műanyag építőkockák szerelmeseit. Az itt megjelent témák, élükön a Horizon Express-szel, még aprólékosabban kidolgozottak, rajongótáborukat pedig lényegében a felnőtt, olykor főállású LEGO®-építők jelentik.

 

Jöhet egy kulisszatitok? Mi is fejlesztünk, ráadásul nem is akárhogy!

Ha jártál már valamelyik nagyobb kiállításunkon, biztosan nem kerülte el a figyelmedet a vidámparkos témánk hatalmas, forgó óriáskerekével, hullámvasútjával, magasba törő kastélyával. Eláruljuk: ez bizony nálunk a Creator® vonal megtestesülése, amit épp most készülünk fejleszteni.

Elöljáróban legyen elég annyi, hogy nemsokára egy konzollal átveheted majd az irányítást a hullámvasút felett, plusz Creator Expert® elemekből is felvértezzük magunkat. Utóbbiból úton van egy Ultimate Collectors készlet, amit már alig győzünk kivárni. Ha megjön – csak jönne már – , garantáltan megmutatjuk! 😉

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük