A LEGO®-s nyár Budakalászon kezdődik: kiállítás egyedi LEGO® építményekből, szuper gyűjteményekből, játszóházakkal az Auchan-ban!

A Kockabarátoknál június első hetében indul a nyári szünet: hatalmas LEGO®-s kiállítással érkezünk a budakalászi Auchan-ba, ahol a nagybevásárlást egy szempillantás alatt családi élménnyé varázsolhatjátok LEGO® építményeink és gyűjteményeink, irányítható gépezeteink, játszóházaink és foglalkozásaink segítségével. Haditechnikai eszközökkel, élethű autókkal és repülőgépekkel, mozgó vonatokkal, történelmi témákkal, vadonatúj és átdolgozott kiállítási anyagokkal várunk benneteket. A helyszínen lesz LEGO® alkatrészvásár és kvíz is.

Milyen látnivalókra számíthatsz a jegyedért cserébe?

A Kockabarátok kiállításain apró kockákból építünk hatalmas élményeket: saját alkotásaink pontos tervezéssel és elképesztő mennyiségű LEGO® elemmel készülnek, gyűjteményeinket pedig kitartó munkával állítottuk össze eredeti készletekből. A mostani alkalommal megismerkedhetsz haditechnikai építményeinkkel (tankok, hadihajó, tengeralattjáró), de történelem-rajongóként elmerülhetsz kibővült Western asztalunk jeleneteiben és középkori életképeinkben is. Felfedezheted a LEGO® város utcáit és épületeit, láthatsz száguldó vonatokat épp úgy, mint a Space téma űrhajós darabjait. A sci-fi szerelmeseinek most is elhoztuk a Star Wars® birodalmi lépegetőit, amik ádáz küzdelmet folytatnak a Hoth bolygó lázadóival. A tudomány kedvelői az Arctic sarkvidéki témáiban merülhetnek el, de a legkisebbek örömére  lesznek DUPLO® asztalink is.

Két vadonatúj téma is érkezik Budakalászra: Mocsárvilág és Vidámpark, de a korábbi asztalainkat is szinte mind megújítottuk.

Lesz egy mozisztárunk is: a LEGO® Batman – a mozifilm témáját feldolgozó asztalunk minden filmkedvelő szívét képes megdobogtatni. A felsoroltakon kívül még megannyi látnivalóval készültünk, fedezd fel őket a saját szemeddel! 😉

 • Építsetek szabadon, játsszatok ajándékokért

  Ha a látnivalók után kedvet kapnátok egy kis közös építéshez, rátok várnak LEGO® és LEGO® DUPLO® játszóházaink, amelyeket megváltott jegyeitekkel ingyen vehettek igénybe. A helyszínen most is lesz Kockabarátok kvíz, ebben a kiállítási témákhoz feltett kérdéseinket kell megválaszolnotok. Azok, akik minden kérdésre helyes megoldást adnak le, részt vesznek sorsolásunkban, ahol LEGO® ajándékoknak keresünk új tulajdonosokat.

Nézz be korábbi kiállításainkra! 

Mi mindennel várunk még?


 • Irányítsd, mozgasd!

  A Kockabarátok kiállításain nemcsak távolról csodálhatod a témákat. Van irányítható vonatunk, valamint két LEGO® óriásdarunk, amiket egy konzollal vezérelhetsz. A vonatnál körpályán próbálhatod ki, milyen is mozgatni egy ilyen gépezetet, míg a darukkal teherrmozgatással teheted próbára ügyességed. Van egy mechanikus szerkentyűkkel benépesített asztalunk is. Itt pumpák segítségével mozgathatod az ötletes mérnöki megoldásokat, a karok segítségével pedig azt állíthatod be, hogy melyik installációnk mit csináljon az elgondolásaidnak megfelelően.

 • Ügyes gépek, a miniatűr építészet titkai: TECHNIC

  Egy Kockabarátok kiállításon nemcsak szórakoztató témákkal, játszóházakkal találkozhatsz, hanem kőkemény mérnöki munkákkal is, amiket TECHNIK alkotásaink képviselnek.

  Az idén 40 éves téma érdekessége, hogy rengeteg – valóságból átvett – mechanizmussal operál. Fogaskerekek, tárcsa fogaskerekek, differenciálművek, tengelyek, kardáncsuklók, gömbcsuklók, elektromotorok, pneumatikus rendszerek, aktuátorok, dugattyús „makett” motorok, programozható egységek, különböző szenzorok és még megannyi elképesztő alkatrész biztosítják az építmények működését. Tökéletes program, ha érdekel a fizika vagy nagyobb gépezetek működését értenéd meg kicsiben.

 

 

 

LEGO® börzézz velünk

A kiállítás ideje alatt LEGO® alkatrészvásár is lesz. Itt olyan kiegészítők, építmények közül válogathatsz, amelyekre kiállítói közösségünk alkotóinak nem volt szüksége terepasztalaik, életképeik elkészítése során. A figurákat, kiegészítőket, építményeket fix áron vásárolhatod meg, a további alkatrészeket pedig kilós alapon.

Miért klassz dolog ez?

Ha csak néhány kiegészítőre vagy figurára van szükséged a téma kapcsán, amin dolgozol, akkor nem kell komplett készleteket megvásárolnod, hanem konkrétan megveheted, amire szükséged van. Ehhez egy nagyszabású készletből válogathatsz.

Szülőként ugyanezért szuper egy ilyen börze: ha csak egy-egy kis emléket szeretnél vásárolni költséges, nagy meglepetés helyett, nálunk megtalálod, amit keresel!

Nyitvatartás, elérhetőség

Kiállítás időpontja: 2017. június 06-11.

Kiállítás helyszíne: Auchan, Budakalász

2011 Budakalász, OMSZK park 1.

Nyitvatartás: minden nap 10-20 óra között

Jegyárak:

Gyermek (3-18 éves kor) /Nyugdíjas: 800 Ft

Családi: 3200 Ft (4 fő)

Felnőtt: 1000 Ft

3 év alatt ingyenes

A rendezvény hivatalos plakátja:

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük