Legyen az új év a klassz családi élményeké! – Kockabarátok kiállítás saját LEGO® alkotásokból Budakalászon január 27-29. között!

Az újévi fogadalmaid között szerepelt, hogy izgalmas, közös programokkal lepitek meg magatokat 2017-ben? Akkor ne hagyd, hogy a lelkesedést felváltsa a halogatás. Inkább gyertek, és adjátok át magatokat a közös LEGO® élményeknek az év első, nagyszabású Kockabarátok kiállításán január 27-29. között Budakalászon! Mi vár a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár öt termében és folyosóján a 3 nap során? A jeggyel ingyenes játszóházak, valamint lélegzetelállító terepasztalok, életképek a sci-fi témáktól a történelmi csatákig, a Karib-térség vérszomjas kalózainak kalandjain át a mozgó városi vonatokig és irányítható óriásdarukig bezárólag. Ráadásul a mostani alkalommal az első 300 látogatónk mindegyikét apró LEGO® ajándékokkal lepjük meg, plusz ismét lesz játékos kvíz is szintén LEGO® nyereményekért! Készen állsz? Vedd az irányt a klassz családi élmények felé velünk az új évben! A részletekért olvass tovább!

Apró kockák bűvöletében

Beszéljünk őszintén: aki egyszer már átélte a közös építés örömét, az alkotás szabadságát a LEGO®-val, az mindig rajongani fog az apró kockákért, mindegy, hány éves. Míg a gyerekek ezt a rajongást gond nélkül kiélhetik, felnőttként nehezebb olyan helyszínt és társaságot találni, ahol ugyanúgy értékelik a kreativitás kifejezését vagy épp a művészi, mérnöki megoldásokat a dán építőjáték segítségével.

Ezen igyekszünk változtatni a Kockabarátok megannyi LEGO® köré épített klubnapja, nyári építőtábora  és kiállítása segítségével, ahol játszóházak, vetítések, előadások, aktivitások teremtenek közösséget az építés szerelmeseinek.

Hatalmas kiállítással érkezünk januárban Budakalászra

Kiállításaink sorát az idei évben Budakalászon nyitjuk, ahol egy minden képzeletet felülmúló élménycsomaggal készültünk számodra. A település ikonikus közösségi terének, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár hangulatos, Makovecz-stílusban felújított termeit és folyosóját töltjük meg három napig kiállítási anyagokkal és játszóházakkal. Így a család minden tagja találhat magának izgalmas felfedeznivalót.

 • Milyen terepasztalokat, témákat nézhettek meg a mostani alkalommal?

  Lesznek LEGO®DUPLO® asztalok a legkisebbek örömére, körbejárhatjátok a LEGO® város épületeit, a vasúti pályák mozgó vonatait, de történelmi korokat, témákat (Róma, Egyiptom) bemutató összeállításokat épp úgy láthattok majd, mint hatalmas kalóz- és viking hajókból álló flották a termekben. Szemügyre vehettek még kidolgozott modellautókat, katonai járműveket, de akadnak majd Star Wars®-os, szuperhősös, technikes, Friends-es®, Verdás®, sarkkutatással kapcsolatos, Toy Story®-s, Chimeaás, Ninjagós és űrkutatással foglalkozó anyagok is.

 • Ingyenes játszóházunkat és kvízünket is kipróbálhatjátok

  Kiállításainkon a mostani alkalommal is üzemelnek majd LEGO® és LEGO® DUPLO® játszóházaink, ahol a belépőjegyetek felmutatásával átadhatjátok magatokat az önfeledt, közös építésnek a nap folyamán.

  Aki pedig szereti a rejtvényeket, ismét próbára teheti nyomozói tudását, hiszen most is lesz Kockabarátok kvíz. Ehhez a lapokat munkatársainktól kérhetitek el a helyszínen. Ezeken a kiállítási anyagokhoz kapcsolódó kérdéseket tettünk fel, amit a helyszín terepasztalait bejárva válaszolhattok meg. A lapokat kitöltve várjuk vissza, azok, akik minden kérdésre jól válaszolnak, ezúttal is részt vesznek sorsolásunkon, ahol kisebb LEGO® ajándékok találnak majd új tulajdonosokra. A sorsolásra a kiállítás után kerül sor, az eredményekről Facebook-oldalunkon olvashatsz majd.

 • Száguldó vonatok, óriási daruk, interaktív gépezetek

  Amennyiben mindig szeretted volna kipróbálni, milyen lehet egy városi építkezés órásdarujával terheket mozgatni, eljött a te időd!

  A helyszínen ott lesz kisebb és nagyobb LEGO® darunk is, amit kézi konzollal bírhatsz működésre. A feladat: megadott helyre átmozgatni az építési terület eszközeit, terheit. De ott lesznek Budakalászon pneumatikus asztalunk ötletes gépezetei is, amelyeket pumpák segítségével hozhatsz mozgásba, hogy karok segítségével ezután eldöntsd, melyik installáció milyen mozgást végezzen. Utóbbi szuper szülő-gyermek csapatfeladat is egyben, ne hagyjátok ki!

Szerezz be néhány apró LEGO® alkatrészt, ajándékot

A kiállítás ideje alatt egy LEGO® börze is működik majd a helyszínen. Ezekben a kis „LEGO-vásárokban” olyan apró építmények és kiegészítők közül válogathatsz, amikre kiállítóinknak egy-egy alkotásukhoz nem volt szükségük. Célzottan vásárolhatod meg azt, aminek egy téma kapcsán a gyermeketek örülne, vagy pár száz forintért vehetsz emlékbe akár egy figurát is.

Ráadásul, ha most az első 300 látogatónk között érkezel, apró LEGO® ajándékot kapsz a jegyed mellé!

Nincs semmilyen apróbetűs rész vagy kikötés. Látogass meg minket a pénteki nyitás után, és vidd haza az apró LEGO® ajándékok egyikét, ami az első 300 jegyünk birtokosának jár.

Magad is szeretsz építeni? Mutasd meg a világnak, és nyerj!

A kiállításhoz kapcsolódóan építési pályázatot hirdetünk a gyerekeknek, akik 3 korcsoportban küldhetik be legjobb építményeikről készült fotóikat. A legjobbnak ítélt munkák beküldői közül korcsoportonként 3–an maguk is kiállítóvá válnak, ugyanis építményeiket bemutatjuk a helyszínen, ráadásul a pályázat díjazottjai egy-egy ingyenes belépővel is gazdagodnak, amit aktuális kiállításunkon válthatnak be.

Nyitva tartás, jegyárak, elérhetőség

Kiállítás időpontja: 2017. január 27-29

Kiállítás helyszíne: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

2011 Budakalász, Szentendrei út 9.

Nyitvatartás: péntek-vasárnap 9-19 óra

Jegyárak:

Napi –  Gyermek/Nyugdíjas: 800 Ft  Felnőtt: 1200 Ft. (gyerek 18 éves korig)

3 napos – Gyerek/Nyugdíjas: 1000 Ft  Felnőtt: 1500 Ft

Diák csoport – 300 Ft/fő (kísérő tanárnak ingyenes)

3 év alatt ingyenes, fogyatékkal élőknek ingyenes

Hogyan nevezhetsz építő pályázatunkra?

Jelentkezni az életkor, az építő és az építmény nevének megadásával lehet, valamint a jelentkezéshez kérünk egy fotót is az info@kockabaratok.hu címre küldött e-mailhez.  Jelentkezni csak saját építménnyel lehet!Korcsoportok: 8 éves korig I 9-14 éves kor között I 15-18 éves kor között

Beküldési határidő: január 20-a. Elbírálás: január 21-én.

Mit hol találsz a helyszínen?

Bálterem – kiállítási anyagok

Galéria –kiállítási anyagok

Zöld terem – kiállítási anyagok

Táncterem – játszóházak

Díszterem – aktivitások

Folyosó – gyűjteményes vitrinek

Nézd meg a helyszínt a térképen!

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük