Hatalmas családi, előkarácsonyi LEGO®-kaland Kispesten, játszóházakkal és egyedi építményekkel

Szeretnéd, ha az ünnepi készülődés végre a felszabadult közös nevetésekről, jókedvről, srácokkal közös játékról is szólna a kimerítő sütés- és takarításmaratonon és a fárasztó ajándékkereső  kutyagolásokon túl? Akkor szabadítsd fel december első hétvégéjét a naptáradban: egy hatalmas, előkarácsonyi LEGO®-s programmal, játszóházakkal, egyedi építményekkel benépesített kiállítással várunk benneteket a Kockabarátok csapatával Kispesten, november 30. és december 3. között! A Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház termeit 1 milliónál is több LEGO® kockával, klassz terepasztalokkal, élethű LEGO® modellekkel, irányítható vonatokkal, darukkal, interaktív gépezetekkel zsúfoljuk tele. Ne maradjatok le!

Kocka-élményekkel öröm az ünnepi várakozás!

Négy napon keresztül felhangzó nagy nevetéseket, az önfeledt építés örömét és elképesztő LEGO®-s építményeket csomagoltunk össze kispesti kiállításunk látogatóinak. A termekben és folyosókon élethű modellautók, repülőgépek, száguldó LEGO® vonatok, interaktív gépezetek, történelmi terepasztalok és haditechnikai gyűjtemények várják az építés szerelmeseit. Ez alkalommal is lesznek jeggyel ingyenes játszóházaink a kisebbek örömére, de TECHNIC alkotásainknak és képzett építőinknek hála, a játékos tudomány rajongójaként sem kell csalódnod. Az egyszerű gépek csigáitól egészen a gőzmozdonyok titkaiig kalauzolunk, kitérve a fizika vagy épp a mechanika alapvetéseire is. Persze, szigorúan szórakoztató formában. 😉

Lesz építőfalunk, rajzolósarkunk és megannyi színes DUPLO® elemünk is, így mindenki megtalálhatja a számára ideális elfoglaltságot akár egy egész délutánra.

Ismét lesz Kockabarátok kvíz, ahol a helyes megoldások LEGO® nyereményeket érhetnek.

Tanító- és óvó néniknek pedig egy külön jó hír: nemcsak érdekes témákkal, de rutinos csoportvezetőkkel és tárlatvezetéssel várunk mindenkit a helyszínen! A csoportokat csütörtökön-pénteken kibővített nyitva tartással várjuk – információkért az info@kockabaratok.hu címünkre várjuk a leveleket.

Nézz be korábbi kiállításainkra! 

Milyen témákkal várunk?

13 új és 5 egészében megújult téma vár rád látogatónkként.

Az új összeállítások között megtalálod a Minecraft kockavilágát, Róma gályáit, a Gyűrűk ura orkokkal hadakozó tündéit és lovagjait, vérszomjas kalózainkat, de ide tartoznak még a Mocsárvilágos, a Tengeri világos, a Friends-es, valamint új városi, TECHNIK és Star Wars®-os építményeink is.

Az átalakított összeállításokban a viking sárkányhajókat és azok fosztogató csapatait veheted szemügyre, de megújítottuk az építkezések világát és vadnyugati terepasztalunkat is.

Ha érdekelnek a sarkvidékek vagy épp a világűr kutatóinak kalandos mindennapjai, akkor két visszatérő kiállítási anyag, az Arctic és Space darabjaival fedezheted fel ezeket.

Ami biztosan ott lesz:

City, vasút, Star Wars®, TECHNIC, kalózok, Western, középkor, space, szuperhősök, tankok, a Scharnhorst német hadihajó több méteres élethű mása, modellautók és repülők, DUPLO®, Friends, vikingek, az U-boot, Róma és még sok érdekesség

Oldj meg fejtörőket LEGO® ajándékokért!

Kispesten is lesz Kockabarátok kvíz, amihez a lapokat munkatársainktól kérhetitek el a helyszínen. Ezeken a kiállítási anyagokhoz kapcsolódó kérdéseket tettünk fel, a válaszokat az asztalokat körbejárva találhatjátok meg. A lapokat kitöltve várjuk vissza. Azok, akik minden kérdésre jól válaszolnak, ezúttal is részt vesznek sorsolásunkon, ahol LEGO®-s ajándékok találnak majd új tulajdonosokra. A sorsolásra a kiállítás után kerül sor, az eredményekről Facebook-oldalunkon olvashatsz majd.

 

Mi mindennel várunk még?


  • Irányítsd, mozgasd!

    A Kockabarátok lenyűgöző LEGO®-s alkotásokat felvonultató kiállításán látogatóként többre van lehetőséged a nézelődésnél. A kiállítási darabokat ugyan nem szedheted szét, de van egy pneumatikus asztalunk, ahol pumpák segítségével elmés LEGO® gépezetek felett vehetitek át barátaiddal, családoddal az irányítást. Ugyanígy LEGO® óriásdaruinknak is parancsolhattok, amikkel tereptárgyakat kell biztonságosan célba juttatni. A kiállításon irányíthatsz még LEGO® vonatokat is, plusz a játszóházban is bármikor leülhettek egy kis közös építésre.

Játékos tudomány testközelből: LEGO®-s kiállítások óvodai- iskolai csoportoknak

A LEGO® egy alkotó, kreatív időtöltés, ami számtalan készséget is fejleszt használata során. Ráadásul könnyedén működhet interaktív taneszközként is, ha jó kiállítási témát választunk a csoporttal. Történelem, irodalom, számítástechnika, építészet, találmányok – mind megtalálhatóak a Kockabarátok kiállítási asztalain, a mostani alkalommal is.

Kiállítói közösségünk örömmel kalauzol végig óvodás, iskolás csoportokat is kiállításunk látnivalóin, interaktív gépezetein és elmés mérnöki megoldásain, sőt ehhez csoportvezetőt is biztosítunk.

Ezek a látogatások előre egyeztetett időpontokban, beosztás mentén zajlanak, hogy elkerüljük a tumultust, a gyerekek elkeveredését több csoport találkozásakor. A tökéletes kiállításélményért, ha csoporttal érkeznél, mindenképpen vedd fel velünk előzetesen a kapcsolatot e-mail címünkön!

 

LEGO® börzézz velünk

A kiállítás ideje alatt LEGO® alkatrészvásárt is tartunk. Itt olyan kiegészítők, építmények közül válogathatsz, amelyekre kiállítói közösségünk alkotóinak nem volt szüksége terepasztalaik, életképeik elkészítése során. A figurákat, kiegészítőket, építményeket fix áron vásárolhatod meg, a további alkatrészeket pedig kilós alapon.

Fiatal LEGO® építőmester vagy? Mutasd meg a világnak!

Várjuk a fiatal LEGO® építők pályaműveit építői pályázatunkra, ahol a versenyzők 3 csoportban mérhetik össze kreativitásukat. Korcsoportonként a legjobb 3 munkát bemutatjuk, illetve az elismeréshez jár egy ingyenes családi jegy, valamint egy LEGO® ajándék is.

Korcsoportok, jelentkezési részletek az alábbi szövegdobozban.

Elérhetőség, nyitva tartás, jegyárak

Kiállítás időpontja: 2017. november 30. – december 03.

Kiállítás helyszíne: Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház, 1191 Budapest, Teleki utca 50.

Nyitvatartás: minden nap 09-18.00

Jegyárak:
Napi: Gyermek: 800 Ft I Felnőtt: 1000 Ft I Családi : 3200 Ft (4 fő)

Óvodai, iskolai csoportoknak:
300 Ft / fő (minimum 10 fő esetén)
Kísérőknek ingyenes!
Bejelentkezés: 06307739233

Hogyan nevezhetsz az építői pályázatra?

Nevezni a neveddel, egy a pályaműről készített rövid leírás társaságában beküldött fotóval tudsz az info@kockabaratok.hu e-mail címen.

Korcsoportok:
6 éves korig
7-12 év között
13-18 év között

Beérkezési határidő: 2017.11.25. 23:59
Eredmények:
2017. 11. 27.

A rendezvény hivatalos plakátja:

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük