Négy nap az építés bűvöletében – tavaszváró LEGO®-s kaland Kazincbarcikán

Budakalászi évindító kiállításunk után északkeletre vesszük az irányt: február 13-16. között Kazincbarcikára költözünk, hogy hatalmas terepasztalainkkal, irányítható LEGO® vonatainkkal, óriásdaruinkkal, interaktív vitrinjeinkkel, mozgó LEGO® gépeinkkel, építményeinkkel és rengeteg élethű LEGO® modellel töltsük meg a Mezey István Művészeti Központ nagytermét. A szuper kedvezményes áron látogatható LEGO®-ünnep kapcsán is várjuk építőpályázatunkra az ötletes munkákat, melyek közül a legjobbakat ki is állítjuk a helyszínen. Nem marad el a LEGO® kvíz sem: néhány helyes válaszért cserébe klassz LEGO® nyereményekkel gazdagodhatsz.

Mivel is várunk az Egressy Béni Művelődési Házban?

180 négyzetméteren elterülő kazincbarcikai kiállításunkon a kicsik, a nagyobbacskák és a felnőttek is egészen biztosan megtalálják a számításukat. A legfiatalabbakat ingyenes LEGO® és LEGO®DUPLO® játszóházzal várjuk, készülünk rajzolósarokkal is, emellett az építőfalunkat sem hagyjuk otthon. És akkor még meg sem említettük irányítható vonatainkat, melyeket szintén ingyen próbálhatsz ki, akárcsak az óriásdarukat, valamint a kinetikus szobrokhoz hasonló, kézi erővel pumpált, pneumatikus gépezeteinket. A nagyteremben interaktív vitrinjeink is helyet kapnak majd, melyek egy-egy kisebb LEGO® témát rejtenek. Ez sem csak a szemnek lesz: a tárolón kívüli gombokkal az apró kockavilágok egy-egy részletét mozgásra is tudod bírni, vagy éppen a fénytechnika felett veheted át az irányítást.

 • Ugorj fejest 15 LEGO® univerzumba

  A négy napos expóra számos témával készülünk. A kicsiknek szóló Fabuland világ és a nagyobbak által kedvelt LEGO® City klasszikus épületei mellett a sarkkutatók világába (Arctic) is bepillantást nyerhetsz, továbbá részletgazdagon kidolgozott modellautókkal, repülőkkel, LEGO® tankokkal, Technik-építményekkel is várunk. Elkalauzolunk egy messzi-messzi galaxisba is, ahol a Star Wars ikonikus járműveivel, valamint Hoth bolygós asztalunknál a félelmetes AT-AT lépegetőkkel is találkozhatsz. Innen aztán egy csapásra a Karibi-szigetvilágban találhatod magad: kalózszigetes témánknál a fekete, koponyás zászló alatt hajózók és a szigetlakók mindennapjaiba leshetsz bele. Persze nem hagyjuk otthon az olyan közkedvelt témákat sem, mint a Friends, a Chima vagy a Ninjago.

Nézz be korábbi kiállításainkra! 

Mi mindennel várunk még?


 • Mindent a szemnek és csak nem sokkal kevesebbet a kéznek!

  Bizony, a Kockabarátok lenyűgöző LEGO® alkotásokat felvonultató kiállításán többre van lehetőségetek látogatóként a passzív nézelődésnél. Ugyan a kiállítási darabokat nem szedhetitek szét, de van egy pneumatikus asztalunk, ahol pumpák segítségével elmés LEGO® gépezetek felett vehetitek át az irányítást.  A kiállításon irányíthatsz még LEGO® vonatot és óriásdarut is, plusz a játszóházban is bármikor leülhettek egy kis közös építésre.

 • A gépészet játékos formája - tanulj Technik alkotásainkkal és Technik mesterünktől

  A fentiek mellett a LEGO Technik ágának is erős képviselete lesz Kazincbarcikán. A fogaskerekek, áttételek, világából is számos alkotást csodálhatsz meg, melyek egyszerre szórakoztatnak és engednek bepillantást a mérnöki munkába. Ha pedig kérdésed akad, szegezd bátran a Kockabarátok Technik mesterének, aki két évtizede foglalkozik a témával, és elkísér minket a kiállításra is.


 • Szükséged van egy csoportvezetőre a kockák végeláthatatlan világában? Nem gond!

  Ha óvodás, iskolás csoporttal érkeznél, és szükséged van egy kalauzra, nagy örömmel segítünk. Megmutatjuk az interaktív gépek, daruk működését, mesélünk az egyes asztalokról, építményekről. Ehhez viszont előre egyeztetnünk kell időpontot, amihez kérlek hívd ezt a számot: 06-48-310-116.

 • Engedd szabadon a benned rejtőző LEGO®-mestert: jelentkezz építőpályázatunkra!

  Ha a kisujjadban van a kockák kreatív tudománya, jelentkezz LEGO® építői pályázatunkra! Ha egyike vagy azoknak, akik a legjobb pályamunkát építették, akkor te is LEGO kiállító leszel: alkotásodat megmutatjuk az expón, valamint egy családi jeggyel is gazdagabb lehetsz. Fontos, hogy csak saját munkával nevezhetsz, melyről a fotót, kapcsolati adataidat (név, cím, telefonszám) az info@kockabaratok.hu címünkre küldeted. A nevezéseket három korcsoportban (6 éves kor alatti, 6-10 év, valamint 11-14 éves korcsoport) várjuk.

Válaszolj helyesen és menj haza klassz LEGO® nyereményekkel!

Februári kiállításunkon is várunk a tárlathoz kapcsolódó kvízzel. Kérd el a kérdéseket a helyszínen munkatársainktól és adj rájuk helyes választ. Ezzel be is kerülsz a sorsolásunkba, melynek végén a szerencsések szuper LEGO® nyereményekkel gazdagodnak. A győzteseket a Facebook-oldalunkon közzétesszük, így mindenképp érdemes ott is követned minket.

Hiányzik egy LEGO® alkatrész? Találd meg a börzénken!

A kiállítás ideje alatt LEGO® börzét is tartunk, ahol olyan kiegészítők, építmények közül válogathatsz, amelyekre kiállítói közösségünk alkotóinak nem volt szüksége terepasztalaik, életképeik elkészítése során. Ezekhez fix áron juthatsz hozzá, a többi alkatrészt pedig kilós alapon, rendkívül jutányos áron vásárolhatod meg.

Nyitvatartás, elérhetőség

Kiállítás időpontja: 2018. február 13-16.

Kiállítás helyszíne:

Mezey István Művészeti Központ 3700 Kazincbarcika Rákóczi tér 9.

Nyitvatartás: hétfő-péntek: 9-18 óra

Jegyárak:

Napi –  Gyermek: 400 Ft

Felnőtt – 600 Ft

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük