• A Kockabarátokról

  Professzionális LEGO® kiállítói közösség

Kik vagyunk?

A Kockabarátok tagjainak a LEGO® egyszerre jelent hobbit, eszközt a mérnöki és művészi önkifejezéshez, valamint hivatást. Hiszen rendezvényszervezőként, kiállítóként az apró kockák segítségével teremtjük meg programjaink világát, hangulatát.

Csapatunk tematikus kiállítások, játszóházak, illetve céges csapatépítő és fejlesztő programok szervezésével foglalkozik, valamint készítünk egyedi LEGO® ajándéktárgyakat is. Amennyiben rendezvényedre szeretnél építőelemeket kölcsönözni, szintén örömmel állunk rendelkezésedre.

Tagjaink hosszú évek rutinjával bírnak a gyermekrendezvények kapcsán, és bár több száz eseményt bonyolítottunk le sikeresen, folyamatosan finomítjuk a programokat, a kiállítási anyagokat. Ez jelenti ugyanis a kulcsát annak, hogy látogatónkként, megrendelőnkként tudjuk, miként tudunk maradandó élményekkel meglepni.

Kiállítói közösségként azért dolgozunk, hogy egyre szélesebb közönséghez tudjuk eljuttatni azt a felszabadult örömöt, amit a közös építés, alkotás jelent a LEGO®-val. Ehhez kínálunk profi infrastruktúrával, üzleti háttérrel rendelkező megoldásokat, családoknak és cégeknek az egész országban.

Miért csináljuk?

A csoport tagjai hobbi legózással kezdték építői pályafutásukat gyermekkorukban, majd az évek során a játék egyre erősebb és komolyabb szerelemmé vált. Nőtt a témák alapterülete és kidolgozottsága, végül a tagok egyedi készleteit kombinálva lassanként kialakult a kiállítás magja. Következő lépésben ezt egészítettük ki a játszóházakkal – és a dolgok azóta is folyamatosan együtt fejlődnek velünk.

A legjobban az ötletek megvalósítását szeretjük ebben a folyamatban, illetve azt, hogy az alkotásainkat egy érdeklődő közönségnek is megmutathatjuk.

Amennyiben osztod a téma iránti rajongásunkat, szeretnéd hasonló programmal meglepni családodat vagy munkatársaidat, gyere el következő kiállításunkra vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ismerkedj meg a csapatunkkal!

Kiállítóink, közösségünk tagjai, akik mozgásban tartják programjainkat.

 • Kiállítók

  Suszter Zoltán

  Iberpaker Péter

  Szrimacz László

  Himber Emese (Duplo, Fabuland)

  Schauer Balázs

  Horváth Illés

  Falusi Zoltán

  Felkl János

  Fridrich László

  Terényi Szabó László (Classic Space)

  Balics Ákos

  Bartha Tamás

  Rohácsi Dávid (Pirates)

  Fodor Gábor (M-Tron, Castle)

  Kozmányi Csaba (Star Wars)

  Till Zoltán (City)

  Tiszamarti Viktor (Technic)

  Kővágó Norbert (Friends)

  Kovács Attila (Bionicle)

  Bencsik Ambrus (Technic, Robotika)

 • Animátorok

  Koczka Zsanett

  Csirkovics Dalma

  Zatykó Krisztián

  Odonics Boglárka

  Késmárki Andrea

  Varsányi Laura

  Hajmási Éva

 • Fotó, marketing

  Haller Szabolcs (fotó)

  Komenda Bence (fotó)

  Zsembery Borbála

  Bálint Dávid

  Barabás Norbert

Bemutatkozások:

Kit mi vitt az építés világa felé, mivel foglalkozik.

Suszter Zoltán

Suszter Zoltán

Kiállító

Közel három évtizede gyűjtök LEGO-t és építek saját elképzelésim szerint működő szerkezeteket.

Schauer Balázs

Schauer Balázs

Kiállító, Kockabarátok

Feljegyzések szerint 3 éves koromban kaptam első készleteimet és már akkor látták szüleim, azonnal megfertőződtem eme játékszenvedéllyel 🙂

Iberpaker Péter

Iberpaker Péter

Kiállító, alapító

2008-ben kezdtem el a LEGO gyűjtést majd 1 év múlva vágtam bele a régi kedvenc témámban egy középkori asztal építésébe. Kezdetben nagy csatajeleneteket és kis falusi életképeket építettem, majd fokozatosan bővült illetve átalakult a terepasztal, egyre több terep épült, dombok, fák, utak, nagy falu, 8 alaplapos vár, öböl, hajók, sziklák és sárkányok. Ebből a területből vált szét később 3 különálló téma, a viking asztal, a fantasy asztal és a klasszikus középkori terület.

Himber Emese

Himber Emese

Kiállító

Gyerekként legóztam, majd később különböző alapanyagokból saját kézzel készített ékszereket kezdtem el csinálni. 2017-ben került a kezembe a LEGO® minit alapanyag és azóta fülbevalókat és egyéb kiegészítőket csinálok belőlük. Emellett a kicsik körében nagyon népszerű DUPLO® és FABULAND® terepasztalon élem ki a kreativitásomat.

Falusi Zoltán

Falusi Zoltán

Kiállító, Kockabarátok

A legózást 1987-ben, hároméves koromban kezdtem, amikor megkaptam első készletemet, a 6631-es kotrógépet. Ezután főleg városi témájú készleteket kaptam, ezért aztán gyerekként leginkább városokat építettem, a kalózos, középkori témákkal a barátoknál találkoztam.

Horváth Illés

Horváth Illés

Kiállító, Kockabarátok

Felnőttként kezdtem újra Legózni. Nekem a LEGO változatosságot, szabadságot, a kreativitásom kiélését jelenti. Elsősorban középkori világot, életképeket építek.

Szrimacz László

Szrimacz László

Kiállító, Kockabarátok

Kiskorom óta építgetek különböző LEGO® modelleket, de csak néhány évvel ezelőtt kezdtem el komolyabban is foglalkozni a témával, vagyis részletes kidolgozású modellekkel, melyeket nem szándékozom szétszedni.

Felkl János

Felkl János

Kockabarátok, kiállító

Gyerekkorom óta szeretek legóz j, 5 éve kezdtem el diorámák építését, főleg Castle témában. Mostanra már több témában is építgetek.

Balics Ákos

Balics Ákos

Kockabarátok, kiállító

1986-ban kaptam az első készletet, és azóta a LEGO rabja lettem. 2017-ben csatlakoztam a csapathoz, azóta több kiállítással a hátam mögött gyűjtöm a tapasztalatokat. Évek óta szorgalmasan növelem a gyűjteményem, és építem a LEGO City városi élet terepasztalomat.