A lenyűgöző LEGO®-s építmények visszatérnek Keszthelyre – Kockabarátok kiállítás a LIDL-ben!

Mindig lenyűgöztek a hatalmas LEGO®-s szobrok, élethűen megalkotott miniatűr városok, száguldó, irányítható LEGO® vonatok, vagy a kockákból megépített autó, repülőgép, tank és egyéb modellek? Összekötnéd a bevásárlást egy klassz családi élménnyel, amitől újra vidámnak látják az őszt a srácok a sulikezdés után? Akkor jegyezd fel: Keszthely, LIDL Sopron utca 43., október 13-22. (szombat-hétfő)! Ugyanis visszatér a Kockabarátok kiállítása a városba, hogy tengernyi lego kocka segítségével mosolyt csaljon mindenki arcára, akit lenyűgöznek az apró kockák és a hatalmas építmények! Több mint 30 téma tavaly nem látott újdonságokkal – köztük a legnagyobb magyar LEGO® csatahajóval, 3 játszóház, fotósarok, rajzsarok, irányítható járművek, LEGO® vásár, egy tekintélyes családi háznyi területen: 1200 négyzetméteren! A többiről a folytatásban! 😉

Olvasd tovább

LEGO® varázs fanatikusoknak – üdv a Creator® univerzumában!

Mi történne, ha fognánk a hagyományos építőkockákat, feldobnánk őket egy rakat spéci elemmel, innovatív megoldással, végeredményként pedig hatalmas, vitrinbe kívánkozó, többszintes épületeket kapnál, de olyanokat, amikre ha ránézel, bele akarsz költözni? Valami ilyen játszódhatott le a LEGO® kreatívjainak fejében, mikor idestova 17 éve életre hívták a Creator® vonalat, mellyel tapasztalt építők tömegeit tették ismét gyermekké. Ez alól a Kockabarátok tagjai sem kivételek, ráadásul épp most bővítjük meglévő témánkat, ezzel párhuzamosan pedig olyan interaktív fejlesztést hajtunk végre, aminek garantáltan örülni fogsz.

Olvasd tovább

A középkor többről szól a csatáknál – LEGO® Castle® a Kockabarátok építője szemével

Gyermekként ismerkedett meg a LEGO®-val, majd pár évtized kihagyás után, egy szimpla bevásárlás során szippantotta be ismét a hobbi, ami egy pillanat alatt szenvedéllyé vált. Gigantikus várak és seregek helyett a középkori civil élet mozzanataira fókuszál, jelenetekre, melyek bemutatják, hogy – ahogyan a valóságban is volt – ez a világ sokkal több erődöknél, lovagoknál, egymásnak feszülő seregeknél. Horváth Illés építőnkkel beszélgettünk a középkori kockavilág pihentető és kreatív univerzumáról, az alkotás öröméről és arról, hogy milyen sorsfordító ereje lehet egy jó időben és helyen megpillantott készletnek.

Olvasd tovább

A téma, mely generációkat tett kockafüggővé – a LEGO® Castle® 40 éve

K ülönleges helyet foglal el a LEGO rajongók szívében a középkori várak szerteágazó témája, a Castle®, melyet idestova négy évtizede építenek a kockák főállású szerelmesei. A Kockabarátok csapatát is erősíti a téma egy lelkes építője, Horváth Illés, akinek munkáját hamarosan részletesen is bemutatjuk. Előtte ismerkedj meg alaposabban az építőkockák letűnt vagy éppen képzelet szülte világával, melynek története 1978 óta tart.

Olvasd tovább

Tavaszköszöntő családi LEGO®-kaland kiállítással és játszóházakkal Jászberényben

Töröld el a tavaszi télnek még az emlékét is egy önfeledt LEGO®-zással és sok nevetéssel, amihez a jó kedvet ti, a megannyi LEGO®-s terepasztalt, irányítható vonatot, LEGO® és DUPLO® játszóházat pedig mi biztosítjuk a Kockabarátok csapatával. Április 27-29. között Jászberénybe hívunk, ahol szuper kedvező belépőárak mellett több mint 20 témával, két játszóházzal és megannyi aktivitással várunk. Tavaly már voltál? Akkor jobb, ha tudod: szinte az összes témánk új vagy megújult, mióta utoljára a városban jártunk. Gyere el, és fedezd fel az újdonságokat!

Olvasd tovább

„Bármit építek, a lényeg az, hogy működjön” – a Technik®-konstrukciók bűvöletében

A LEGO® kockák örömét generációkon át, világszerte tízmilliók ismerik, van azonban egy fajtája, mely az elszántabb, tapasztaltabb, mérnöki problémák megoldásától sem visszariadó építőket tömöríti. Ez az immáron 41 éves Technik®, mely lelkes építők tömegeit ruházta fel játszva mérnöki tudással, egyúttal faragta őket örök rajongóvá. A Kockabarátok Technik® mestere, Suszter Zoltán is közéjük tartozik, neki köszönheted például a kedvelt pneumatikus asztalunkat és az irányítható darukat, de az ő munkáját csodálhatod majd meg a hamarosan elkészülő Szent István csatahajó mozgó lövegtornyaiban. Vele beszélgettünk technikezésről, annak kihívásairól és az építés öröméről.

Olvasd tovább

A legnagyobb magyar LEGO® csatahajó és aki mögötte van – Szrimacz László és az SMS Szent István

M agyarország legnagyobb német LEGO® csatahajója után kiállítói csapatunk jegyzi hamarosan a legtekintélyesebb méretű, kockákból felépített magyar hadihajót is. A százezer elemből összeálló Szent Istvánt elektromotorral mozgatható lövegtornyai és lövegei teszik különlegessé, ráadásul már nem kell sokat várnod arra, hogy láthasd. A részletekről építőjével, kiállítónkkal, Szrimacz Lászlóval beszélgettünk.

Olvasd tovább

Négy nap az építés bűvöletében – tavaszváró LEGO®-s kaland Kazincbarcikán

Budakalászi évindító kiállításunk után északkeletre vesszük az irányt: február 13-16. között Kazincbarcikára költözünk, hogy hatalmas terepasztalainkkal, irányítható LEGO® vonatainkkal, óriásdaruinkkal, interaktív vitrinjeinkkel, mozgó LEGO® gépeinkkel, építményeinkkel és rengeteg élethű LEGO® modellel töltsük meg a Mezey István Művészeti Központ nagytermét. A szuper kedvezményes áron látogatható LEGO®-ünnep kapcsán is várjuk építőpályázatunkra az ötletes munkákat, melyek közül a legjobbakat ki is állítjuk a helyszínen. Nem marad el a LEGO® kvíz sem: néhány helyes válaszért cserébe klassz LEGO® nyereményekkel gazdagodhatsz.
Olvasd tovább

A kockák tudománya – less bele az elemi LEGO®-kockák születésébe!

Ha te is léptél már mezítláb LEGO®-kockára, a lőtt sebbel vetekedő fájdalom mellett biztosan az is átvillant az agyadon, hogy miért is nem törik össze az apróság a súlyod alatt. Bizony, az elemi LEGO®-kockák rendkívül tartósak, megalkotásuk komoly szakértelmet, precizitást és gép-apparátust igényel, az eljárást pedig szigorú minőségbiztosítás kíséri. Ráadásul az évtizedekkel ezelőtti elemek tökéletesen passzolnak a legfrissebb készletek kockáiba, az újak pedig pontosan ugyanolyan elnyűhetetlenek, mint az 1958-ban megalkotott őseik. Mi szükséges mindehhez? Mostani posztunkban elkalauzolunk a gyártási folyamatok kulisszái mögé.

Olvasd tovább

A mozgó LEGO® szobrok titka – benned is ott rejtőzik egy igazi AFOL?

Ha te sem jársz már gyerekcipőben, de továbbra is gyermeki lelkesedéssel építesz LEGO®-kockákból, akkor elárulunk rólad egy titkot: egy AFOL vagy! A mozaikszó egy angol kifejezést, az Adult Fan of LEGO®-t rejti, ami magyarra fordítva annyit tesz: a LEGO® felnőtt rajongója. Az AFOL-oknak népes tábora van a világon, hiszen hozzád hasonlóan rengetegen váltak az apró kockák és a belőlük építhető gépezetek szerelmeseivé. Közülük is kiemelkedik azonban Jason Allemann, aki elmésnél elmésebb kinetikus LEGO®-gépezetekkel kápráztatta már el a kockabarátok közösségét.

Olvasd tovább