Hangolódj a tavaszra családi LEGO® élménnyel – Kockabarátok kiállítás Jászberényben

Legközelebb Jászberény ad otthont kiállítói csapatunk saját gyűjteményeit és egyedi LEGO® alkotásait bemutató kiállításának, ahol a történelmi témáktól a híres épületeken át a sci-fi világáig ismét megannyi terepasztallal és összeállítással várunk minden LEGO® rajongót. A mostani alkalommal már megnézhetitek új, a LEGO® Batman – a film kalandjaira épülő kiállítási anyagunkat is, de épp úgy elhozzuk mozgó pneumatikus szerkezeteinket, mint LEGO® óriás daruinkat és a város száguldó LEGO® vonatait is. A kiállításon megváltott jegyetekkel ismét részt vehettek a Kockabarátok kvízben, ahol a kiállítótérhez kapcsolódó feladványok megválaszolása LEGO® ajándékokat érhet. Ismét lesz kiállítói pályázatunk a fiatal építőmestereknek. Kezdjétek a tavaszt egy klassz, családi LEGO®-zással, velünk! A részletekért gördíts le!

A mostani alkalommal a Jászberényi Művelődési Ház tagintézményét töltjük csordultig LEGO® kockákkal és élményekkel, ahol mintegy 200 négyzetméteren várnak rád terepasztalaink, vitrinjeink és interaktív építményeink.

 

 • Milyen témákkal várjuk a LEGO® rajongókat a mostani alkalommal?

  Most is lesznek LEGO®DUPLO® asztalok a legkisebbek örömére, körbejárhatjátok a LEGO® város épületeit, a vasúti pályák mozgó vonatait, de történelmi korokat, témákat (Róma, Egyiptom, középkor) bemutató összeállításokat is épp úgy láthattok majd, mint a világ híres épületeit bemutató LEGO® építményeket. Szemügyre vehetitek a vadnyugat és a jeges sarkvidék kutatóinak kalandjait, de akadnak majd Star Wars®-os, szuperhősös, Technik-es, Friends-es®, Verdás®, Chimea-ás, Ninjago-s anyagok is a kiállítótérben.

 • Rátok várnak ingyenes játszóházaink és kvízünk

  Megváltott jegyetekkel Jászberényben is átadhatjátok magatokat a közös építés önfeledt örömének, ugyanis kiállításaink kedvelt LEGO® és LEGO® DUPLO® játszóházait a mostani alkalommal is magunkkal visszük, amit látogatónkként ingyen vehetsz birtokba.

  Ha szereted a fejtörőket, a kiállításon ne felejtsd el elkérni a Kockabarátok kvíz feladatlapját kollégáinktól, hiszen a lapokon feltett kérdésekre adott válaszok ajándékokat érhetnek! A kérdések a kiállítási anyaghoz kapcsolódnak, ha mindent sikerül helyesen megválaszolnod, akkor a leadott lappal bekerülsz sorsolásunkba, ahol LEGO® ajándékok keresik majd új tulajdonosukat.

 • Interaktív gépezetek, irányítható LEGO® óriás daruk

  Te is képes vagy percekig bámulni az építkezések óriás daruit? Mi lenne, ha az irányításukat is kipróbálhatnád? Persze csak kicsiben 😉

  Jászberényben is ott lesznek kisebb és nagyobb LEGO® daruink, amelyekkel kipróbálhatod milyen is lehet mozgatni egy építési terület eszközeit, terheit. A szerkezeteknél egy kézi konzol segítségével teheted próbára ügyességed. Ott lesznek a helyszínen pneumatikus asztalunk ötletes gépezetei is, amelyeket pumpákkal hozhatsz mozgásba, hogy karok segítségével ezután eldöntsd, melyik installáció milyen mozgást végezzen. Ez szuper szülő-gyermek csapatfeladat is egyben, ne hagyjátok ki!

Te is LEGO® építőmester vagy? Nyűgözd le a látogatókat saját építményeddel! – Építői pályázat

Más kiállításainkhoz hasonlóan, a mostani alkalommal is építési pályázatot hirdetünk a gyerekeknek, akik 3 korcsoportban küldhetik be legjobb építményeikről készült fotóikat. A legjobbnak ítélt munkák beküldői közül korcsoportonként 3–an maguk is kiállítóvá válnak, ugyanis építményeiket bemutatjuk a helyszínen.

Nyitva tartás, jegyárak, elérhetőség

Helyszín: Ifjúsági Ház, 5100 Jászberény, Bercsényi út 1/a

Nyitva tartás: péntek-szombat: 09-18.00, vasárnap 09-16.00

Kiállítás dátuma: március 31 – április 02.

Jegyárak:

Diák/nyugdíjas: 700 Ft

Felnőtt: 1000 Ft

Családi (2 felnőtt, 2 gyermek): 3000 Ft

Csoportos (iskoláknak): 300 Ft/fő

Jegyelővétel:

Lehel Film-Színház, Jászberény, Fürdő utca 3., nyitva mindennap: 15.00-22.00

Jászberény Városi Könyvtár, Jászberény, Bercsényi út 1., nyitva: hétfő-péntek: 9.00-18.00, szombat: 9.00-13.00

Nézz be korábbi kiállításainkra! 

Hogyan nevezhetsz építő pályázatunkra?

Jelentkezni az életkor, az építő és az építmény nevének megadásával lehet, valamint a jelentkezéshez kérünk egy fotót is az info@kockabaratok.hu címre küldött e-mailhez.  Jelentkezni csak saját építménnyel lehet! Korcsoportok: 8 éves korig I 9-14 éves kor között I 15-18 éves kor között

Beküldési határidő: március 26. A legjobb pályaművek beküldőit e-mailben értesítjük a pályázat lezárulta után!

 

Nézd meg a helyszínt a térképen!

 

Hivatalos rendezvényplakát:
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük